Sensibiliseringsessies eerstelijnspsychologen – Suïcidaliteit

Sensibiliseringsessies eerstelijnspsychologen - Suïcidaliteit

  • 3 december 2024
  • 10:00 -12:00
  • Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel
  • Gratis
inschrijven / inscrivez-vous

Nog 14 plaatsen resterend.

Omgaan met suïcidaliteit

FacebookLinkedInTwitter

Dit najaar organiseert Huis voor Gezondheid Nederlandstalige sensibiliseringssessies i.s.m. met PsyBru en de netwerken geestelijke gezondheidszorg Brumenta (volwassenen) en Bru-Stars (kinderen en jongeren).

Deze vormingen zijn gericht op eerstelijnspsychologen en -orthopedagogen, en hebben als doel: geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken voor de Brusselaar.

Inhoud sessie

Kom jij als hulpverlener in aanraking met cliënten die aan zelfdoding denken? Wil je zelfmoord bespreekbaar maken en heb je nood aan handvaten in de begeleiding van suïcidale personen? Praten over zelfmoord kan best uitdagend zijn. Tijdig signalen herkennen, suïcidaliteit bespreekbaar maken en vervolgens gerichte zorg op gang brengen, is vaak veeleisend maar kan wél levens redden. In deze module reiken we praktische handvaten en tools aan zodat jij je steviger voelt in de begeleiding van suïcidale personen.

Lesgever

Jolien Knaeps is werkzaam als coördinator van het suïcidepreventieteam bij CGG Brussel. Binnen de functie van suïcidepreventiewerker ziet zij geen cliënten maar is ze vooral bezig met de deskundigheidsbevordering van intermediairs. Dit doet ze door o.a. vormingen over suïcidaliteit te geven, consult & advies aan te bieden en organisaties te ondersteunen in het opstellen van een suïcidepreventiebeleid. Tenslotte probeert ze ook het versnipperde zorglandschap van Brussel met elkaar te verbinden zodat de zorg voor suïcidale personen verbeterd wordt. Naast het preventiewerk heeft Jolien haar eigen praktijk waar ze psychologische en seksuologische begeleiding aanbiedt aan (jong)volwassenen en ouderen die kampen met allerhande problemen, moeilijkheden of klachten in het dagelijkse leven.

 

 

Doelgroep

  • Eerstelijnspsychologen (Brumenta)

Tijdstip en locatie

  • Dinsdag 03/12/2024 van 10u-12u
  • Locatie: VGC (zaal Zavel), Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel

Andere sensibiliseringssessies voor ELP'ers in 2024

  • Burn-out bij volwassenen op 25 oktober
  • Pesten bij kinderen en jongeren op 22 november