Evenementen voor opleidingen

Banner BO³NZ

Wat kan het Huis voor jouw opleiding betekenen?

Huis voor Gezondheid, meer bepaald haar deelwerking BO³NZ, wil een ondersteunde rol opnemen in het organiseren van evenementen voor zorgopleidingen zoals bv. stagementoraat verpleegkunde of het forum gezondheidszorg. Al deze initiatieven faciliteren we graag opdat de studenten een goede ‘Brussel-ervaring’ hebben. 

Stagementoraat Verpleegkunde

Een leuke stage-ervaring in Brussel kan de drijfveer zijn om later aan de slag te gaan als zorgprofessional in onze hoofdstad. We willen meer recent afgestuurde verpleegkundigen toeleiden naar het ruime werkaanbod in Brussel. Vanuit deze optiek organiseert BO³NZ op vaste tijdstippen bijeenkomsten zodat werk- en opleidingsveld beter kunnen samenwerken.

  • Wat? Een overlegmoment tussen de opleidingen verpleegkunde en het werkveld.
  • Voor wie? Nederlandstalige en Franstalige (hoge)scholen en stagementoren verpleegkunde uit de Brusselse zorg samenbrengen.
  • Wanneer? Drie keer per jaar.

 

Wil jij je engageren?

Ben jij werkzaam als stagementor of werk je voor de opleiding verpleegkunde? Wil je graag mee je schouders zetten onder dit initiatief door ervaringen tussen het werkveld en opleidingen te delen, afspraken rond stages te (her)bekijken en verwachtingen rond werkplekleren te bespreken?  Contacteer ons gerust!

 

Stagesymposium

Het stagesymposium is een actie die voortvloeit uit het stagementoraat verpleegkunde. De focus bij deze actie ligt op het delen van good practices (bv. weerbaarheid tijdens corona) tussen werkveld en opleiding.

  • Wat? Een informatieve bijeenkomst waarbij er gewerkt wordt rond een actueel thema.
  • Voor wie? Stagementoren.
  • Wanneer? Tweejaarlijks.

De Brusselse mentorenopleiding

De Brusselse mentorenopleiding verpleegkunde wordt gecoördineerd door Huis voor Gezondheid. Het is een samenwerking tussen de opleidingen verpleegkunde in Brussel (Erasmushogeschool Brussel, Odisee Hogeschool, Busleyden Atheneum en Sint-Guido-Instituut).

  • Wat? Een opleiding waarbij de focus wordt gelegd op het begeleiden, coachen en evalueren van studenten, vanuit een theoretisch en praktisch kader.
  • Voor wie? Voor alle verpleegkundigen en leidinggevenden die stagebegeleiding geven op de werkvloer.
  • Wanneer? 4 lesdagen

 

Heb je interesse in deze opleiding?

Lees hier meer over de opleiding.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Stagementoraat kinderopvang

We zijn trots om mee te delen dat we sinds september 2023 de drijvende kracht zijn achter het stagementoraat kinderopvang. Deze bijeenkomst voor werk- en opleidingsveld is ontstaan in navolging van de bevraging van kinderdagverblijven en scholen. Het doel van deze bijeenkomst is om studenten kinderbegeleider een kwaliteitsvolle stage aan te bieden en Brussel te promoten als werkplek.

  • Wat? Een netwerkevenement tussen de opleidingen tot kinderbegeleider en het werkveld.
  • Voor wie? Nederlandstalige scholen en stagementoren kinderbegeleider uit de Brusselse zorg samenbrengen.
  • Wanneer? 3 maal per jaar.

Wil jij je engageren?

Ben jij werkzaam in een kinderdagverblijf of werk je voor de opleiding kinderbegeleider? Wil je graag mee je schouders zetten onder dit initiatief door ervaringen tussen het werkveld en opleidingen te delen, afspraken rond stages te (her)bekijken en verwachtingen rond werkplekleren te bespreken?

Neem gerust contact met ons op!

 

Stagementoraat zorgkunde

In maart 2024 werd het Brussels stagementoraat zorgkunde nieuw leven ingeblazen, na een pauze tijdens de COVID-19-pandemie. Deze bijeenkomst dient als netwerkmoment waarin de uitwisseling tussen opleiding en werkveld centraal staat.

Tijdens deze overlegmomenten delen we ervaringen over diverse onderwerpen, zoals nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en de zorgsector, behoeften, afspraken over stages, en verwachtingen rond werkplekleren.

Ook het gebruik van het centraal aanmeldingssysteem voor stage- en werkplekken in de gezinszorg, een tool ontwikkeld door VIVO, komt aan bod.

  • Wat? Een netwerkevenement tussen opleidingen tot verzorgende/zorgkundige en het werkveld.
  • Voor wie? Brusselse secundaire opleidingen tot verzorgende/zorgkundige, centra voor volwassenonderwijs (CVO), en stage-aanbieders in de thuiszorg.
  • Wanneer? Twee keer per jaar.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Forum gezondheidszorg

Het Forum gezondheidszorg is een opleidingsoverschreidend overlegmoment waarbij alle Nederlandstalige zorgopleidingen uit Brussel worden samengebracht. Het is een moment om tot uitwisseling te komen en elkaar op de hoogte te brengen van bepaalde initiatieven. Daarnaast is het ook moment waarop er samen wordt gebrainstormd over bepaalde acties zoals bv. De casuswandelingen.

  • Wat? Een netwerkmoment om elkaar beter te leren kennen en gezamenlijke acties te bespreken.
  • Voor wie? Voor departementshoofden, opleidingshoofden en docenten van Brusselse Nederlandstalige zorgopleidingen
  • Wanneer? Twee keer per jaar

 

Wist je dat?

Huis voor Gezondheid wil ook inzetten op het welbevinden van toekomstige zorgprofessionals. De cursus Empathisch Frans en Nederlands, tracht de communicatieve vaardigheden van zorgprofessionals te verbeteren in een zorgcontext.